Voegherstel door RVP Totaal

Voegherstel hoe en waarom?

In de loop van de tijd krijgt uw woning het flink te verduren. Door regelmatige neerslag en verkeers-vervuiling wordt de gevel op den duur flink aangetast. Ook vogels en ongedierte dragen hier aan bij.

Dit laat hun tekening na op de voegen en stenen van uw woning die met de jaren verergert. Voegdelen komen los van de stenen en het metselwerk en stukjes stenen barsten los door toedoen van de vorst. Door deze tijdig bij te repareren voorkomt u verspreiding naar de rest van de gevel. Houdt u er wel rekening mee dat deze reparaties nooit precies in de zelfde kleur gemaakt kunnen worden dus beperk u tot het nodige om het lappendeken effect te voorkomen.

We kunnen dus vast stellen dat tijdige schoonmaak van uw woning een belangrijk deel is van het onderhoud van uw huis. Geef de vorst en de vervuiling niet de kans het aanzicht van uw woning te belemmeren en laat dus tijdig uw gevel reinigen om dit te voorkomen.

Door gaten in het voegwerk lijd de gevel aanzienlijk meer in de loop der jaren. Vocht dringt door tot aan het metselwerk en verzwakt de constructie. In het ergste geval zet het vocht uit bij vorst en drukt zo de stenen los van elkaar waarbij ernstige schade aan het metselwerk ontstaan. Hierdoor word de constructie verzwakt en is er de mogelijkheid voor de neerslag om in de spouwmuur door te dringen. Wanneer dit gebeurd is er een hoge kans op snel groeiende schimmel en zwam uitslag door de gehele spouwmuur.

Voorkom deze problemen dus door tijdig kleine reparaties te laten verrichtte en bespaar zo ook veel kosten aan het onderhoud van uw gevel! Voorkomen is beter dan genezen!

Offerte aanvragen?

Ervaar nu zelf de goedkoopste offerte zonder te bezuinigen op kwaliteit!