Gevelreiniging: schoonmaken van muurgevels

Gevelreiniging hoe en waarom?

Gevelreiniging, ook wel hogedrukreiniging genoemd, is bedoeld voor het schoonmaken van diverse soorten gevelstenen. Echter word het mooiste resultaat behaald op de gebroken kalkzandsteen.

Deze wit gekleurde steen, ook wel wit kalkzandsteen genoemd, is van zichzelf zeer poreus en laat zich hierdoor goed schoonmaken. Echter zorgt deze eigenschap er tevens voor dat de stenen veel vocht vasthouden en bij vorst en koude temperaturen schade op lopen waneer deze niet behandeld zijn met impregneer materiaal. Langdurige vervuiling zal in de loop van de tijd zo sterk aanhechten dat deze niet meer te verwijderen is. Ook dit probleem wordt sterk gereduceerd wanneer de gevel behandeld is met het impregneer systeem: Siloxaan-8.

Lees meer over impregneren..

We kunnen dus vast stellen dat tijdige schoonmaak van uw woning een belangrijk deel is van het onderhoud van uw huis. Geef de vorst en de vervuiling niet de kans het aanzicht van uw woning te belemmeren en laat dus tijdig uw gevel reinigen om dit te voorkomen.

Belangrijkste punten:

- Voorkom dat de vervuiling zich te vast zet en niet meer te verwijderen is.
- Roet en atmosferische vervuiling worden grondig verwijderd voor een gezonder klimaat.
- Eventuele opgelopen schade word vastgesteld en bij wens gerepareerd om lekkages en vallende stenen te voorkomen. (veel voorkomend bij schoorstenen)

Offerte aanvragen?

Ervaar nu zelf de goedkoopste offerte die niet bezuinigt is op kwaliteit!